zaterdag 19 april 2014

Magneetvissen voor beginners

Met magneetvissen haal je de meest rare vondsten boven water, in dit artikel duiken we er dieper op in. Want hoe kun je nou fietsen, granaten, kogels, kluizen en meer gestolen spullen naar boven halen? En waar kun je dat vinden?

Speciale neodymium magneet
Voor het  magneetvissen kun je niet simpelweg een koelkastmagneetje gebruiken, nee voor het binnen halen van zware kluizen, fietsen, granaten en kogels heb je een hele zware magneet nodig. Vanaf 120 kilo trekkracht kan het binnen halen van zware opjecten beginnen. De magneten kunnen wel een trekkracht hebben van 130 kg. Dit zijn ook de zware jongens . Deze magneten worden van Neodymium gemaakt het meest magnetische matreaal wat er op aarde te vinden is.

Beginnen met vissen
het principe is vrij simpen. Als je een magneet hebt aangeschaft( beste vanaf 120 kg) kan het magneetvissen beginnen. Zorg voor een goed touw dat het niet afknapt tijdens het binnen halen van zware matrealen. Als dit allemaal in orde is kun je de magneet zijn werk laten doen hij haalt vanzelf alles wat magnetisch is naar boven. Tijdens het vissen trek je veel bekijks, veel mensen kijken vragend wat je aan het doen bent. Veel mensen tonen interesse en komen even een praatje maken. Leuk moment om te vertellen wat je alle maal gevangen hebt.


Wapens, granaten en criminele goederen

De tweede wereld oorlog heeft nog steeds zichtbare sporen achter gelaten in de Nederlandse wateren. Wie zijn magneet uitwerpt op de juiste plekken kan een aardige collectie aan tweede wereld oorlog vondsten verzamelen. Ook worden er regelmatig nieuwere pistolen gevonden door magneetvissers, deze zijn vaak door criminelen in het water gegooid. Het blijft vaak niet alleen bij pistolen, veel gestolen spullen die te heet worden voor dieven dumpen ze op een plek waar niemand het ziet., je raad het al in het water. Ben je opzoek naar zulke items dan zul je als magneetvisser op plekken moeten gaan vissen waar criminelen hun spullen onopgemerkt in het water kunnen dumpen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten