woensdag 8 mei 2013

Magneetvissen magneten kopen


Magneetvissen is een unieke hobby wat door veel mensen in Nederland uitgeoefend wordt. Het concept is heel simpel, je koopt een zeer sterke magneet waar je een lang en vooral stevig touw goed aan vast knoopt vervolgens zoek je  een kanaal, beek, meer of rivier op en gooit hier de magneet in. Je haalt de magneet weer naar boven en kijkt wat er aan je magneet is blijven hangen.

Wat kan je vangen met magneet vissen?


magneetvissenSoms zul je er niks aan hebben, soms slechts een oud blikje. Maar regelmatig worden er ook meer spectaculairdere artikelen naar boven gehaald. Wat dacht je van een fiets, een kluis of zelfs een bom uit de tweede wereld oorlog. Dat laatste kan zelfs zeer gevaarlijk zijn, zo zie je maar dat magneet vissen niet geheel zonder risico's is. In zo'n geval doe je er verstandig aan om de politie te bellen. Ook kun je zeer oude munten, messen en andere metalen of ijzeren dingen naar boven vissen. Deze dingen kunnen soms veel geld waard zijn, dit is ook een van de redenen waarom veel mensen beginnen met het magneet vissen. Natuurlijk is het onwaarschijnlijk dat je direct een honderd jaar oude munt naar boven vist, maar in de meeste grachten haal je zo een flink aantal kilo's ijzer naar boven. Dit kan weer ingeleverd worden bij de plaatselijke oud ijzer boer waarmee je er toch nog wat verdient.

Welke magneten zijn geschikt voor het vissen?

Als je gaat magneet vissen heb je een zeer sterke magneet nodig. Als er een groot stuk ijzer in het water ligt wil je deze natuurlijk wel om hoog zien te krijgen. Met een magneet die 20 kilo kan trekken red je het daarom niet. Het materiaal wat je opvist zit meestal nog wat dieper onder de modder en is ook gevuld met zand en water waardoor het aardig zwaar is. Hierdoor is het verstandig om een neodymium magneet te gebruiken.

De meest gebruikte magneten zijn de:
Neodymium magneet met een trekkracht van 120 kilogram
Neodymium magneet met  een trek kracht van 200 kilogram

Deze magneten zijn door veel kenners en ervaring deskundige het meest geschikt om te magneet vissen.

Magneetvissen kopen online 

Online zijn er een hoop aanbieders die magneetvissen verkopen. Helaas vragen sommige aanbieders veel meer dan nodig is. Momenteel wachten wij op een voorraad neodymium magneten met een trek kracht van 120kilogram en 200 kilogram. Wij krijgen echter een aantal exemplaren binnen die voor stunt prijzen worden verkocht. Vul daarom het formulier hiernaast in, zodra wij ze binnen hebben bent u de eerste die een mailtje krijgt.

Magneetvissen vondsten

Tot slot zijn wij erg benieuwd naar jou ervaringen en wat jou magneetvis vondsten zijn. Laat daarom een reactie achter en inspireer andere mensen om ook te gaan magneet vissen. 6 opmerkingen:

 1. Ik heb net mijn. 200 kilo trekracht n neodymium magneet binnen en ga vanavond eens kijken in de wateren in de buurt wat mij dat gaat opleveren nog even achter een paar goede waterdichte handschoenen aan en het stropen kan beginnen ik laat jullie wten wat de buit is .

  Mmhelder Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Martin,

  Wat leuk om te horen, laat je een paar foto's achter met wat je gevangen hebt?

  Succes en veel vis plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb met mijn magneet al mooie vondsten gedaan en zou die graag willen laten zien,d.m.v foto s of films.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kan je een site of adres geven waar ze de magneten goedkoop verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben een handleiding voor magneetvissen tegengekomen op http://magneetvissenwebshop.nl/magneetvissen-tips/ . Best wel goed voor beginnende magneetvissers.

  BeantwoordenVerwijderen